Zo is het om autistisch te zijn. Zou jij het aankunnen?

'Red jij het tot het einde?' Dat is de titel van een video van de Britse organisatie National Autistic Society. De video laat zien hoe een autistisch jongetje prikkels ervaart terwijl hij door een winkelcentrum loopt. Zou jij het aankunnen?

Terwijl hij zijn moeders hand stevig vasthoudt, krijgt de jongen in de video de ene na de andere prikkel binnen: ballonnen, flitsende schermen of rondvliegend kleingeld. Uiteindelijk worden de prikkels hem te veel en gaat hij wild tekeer. De andere winkeliers kijken hem en zijn moeder verbaasd aan. "Ik ben niet stout, ik ben autistisch", hoor je de jongen zeggen.

Informatie geven

De Britse organisatie National Autistic Society wil met de video laten zien wat autisme inhoudt en hoe je met autistische mensen moet omgaan. "Als je alleen maar een stout kind ziet, dan weet je er nog niet genoeg vanaf", schrijft de organisatie onder de video.

Bekijk hier de video:

Bron: rtlnieuws.nl

Meer Uitgelicht

- Autisme Café Groei!
- OPEN DAG zaterdag 10 maart 2018
- Joep leest voor
- Sluitingsdagen 2018
- Vacature Begeleider jeugd met affiniteit met ASS
- Nieuwe ruime locatie.
- Autistisch kind in de klas
- Landelijke opendag Stichting Horison
- Herken de symptomen van autisme
- Theatervoorstelling: Who's affraid of Charlie Stevens?