Autisme Café Groei!


Ons doel is om informeel met elkaar in gesprek te gaan en vooral te luisteren. Wij zullen ook verschillende thema's gaan behandelen, waar u als ouder ook inspraak in zal hebben.

Lees meer


OPEN DAG zaterdag 10 maart 2018


Iedereen is welkom om op zaterdag 10 maart 2018 van 12.00 tot 16.00 uur kennis te maken met ons team en onze schitterende locatie te ontdekken. Laat u voorlichten over de werkzaamheden van Stichting Groei! Bekijk het programma.

Lees meer


Joep leest voor


Joep leest voor....! Joep was op bezoek met Ginny op 31 januari j.l. en samen hebben ze voorgelezen. Het was erg leuk. Woensdag 7 februari zijn ze er weer om 13.00 uur. Lees meer over Joep.....

Lees meer


Sluitingsdagen 2018


In 2018 zijn wij gesloten op:

Lees meer


Vacature Begeleider jeugd met affiniteit met ASS


Voor onze snel groeiende organisatie zoeken wij een m/v met een open houding, die goed kan communiceren en affiniteit heeft met onze doelgroep.

Lees meer


Nieuwe ruime locatie.


Op 1 augustus 2017 hebben wij onze nieuwe ruimte in gebruik genomen! We zijn op hetzelfde adres gebleven (Loosduinse Hoofdstraat 565 Loosduinen) maar hebben nu op de 3e etage een schitterende speel- en werkruimte van ca 555 m2. De "Open dag" wordt nader bekend gemaakt

Autistisch kind in de klas


Toen Thomas Lupu (8) nog op een reguliere basisschool in Amstelveen zat, kwam hij elke dag totaal uitgeput thuis. “In mijn oude klas zaten 28 kinderen. Daar kon ik niet echt vaak rustig werken”, vertelt hij. In het weekend had hij geen energie om leuke dingen te doen, maar zat hij het liefst alleen op zijn kamer om bij te komen. In oktober 2015 werd Thomas gediagnosticeerd met autisme en werd duidelijk dat hij meer persoonlijke aandacht nodig had. De school had echter geen geld voor extra ondersteuning. Een keer per week kon een begeleider een uurtje langskomen, maar dat was lang niet voldoende.

Lees meer


Landelijke opendag Stichting Horison


Elk jaar organiseert Horison een landelijke ontmoetingsdag voor alle mensen die betrokken zijn bij Contactgericht Spelen en Leren (CSL), of die daar meer over willen weten.

Lees meer


Herken de symptomen van autisme


Ruim 1 procent van alle Nederlanders heeft een vorm van autisme. De eerste symptomen zijn meestal al in de eerste levensjaren zichtbaar. Toch wordt de diagnose doorgaans pas jaren later gesteld, wanneer er problemen ontstaan op school, thuis, op het werk of in een relatie. Door de diagnose eerder te stellen – liefst op zo jong mogelijke leeftijd – kunnen ouders, leraren en begeleiders beter rekening houden met de aandoening en ontstaat er meer begrip voor het gedrag van mensen met autisme.

Lees meer


Theatervoorstelling: Who's affraid of Charlie Stevens?


Romana Vrede en CLUB GEWALT presenteren een levend kunstwerk over Charlie Stevens. Charlie Stevens is een jongen van 13 jaar met autisme en een verstandelijke beperking.

Lees meer


Een kijkje in het hoofd van iemand met ADHD


Ik ben net zoals jij, maar toch heel anders. Ik voel dezelfde gevoelens, ervaar dezelfde dingen. Maar gewoon net een beetje heviger. Als ik gelukkig ben, ben ik dolblij. Als ik boos ben, ben ik heel boos. Als ik verdrietig ben, ben ik er kapot van.

Lees meer


Waar zit de overlap tussen ADHD en autisme?


ADHD en autisme gaan opvallend vaak samen. Waar komt de overlap vandaan? Aandachtsproblemen zijn de kern, denken onderzoekers. Dat inzicht kan misschien helpen bij de behandeling.

Lees meer


Basiscursus CSL Stichting Horison


Anneke Groot van Stichting Horison geeft op 16 - 17 en 18 januari 2017 weer een basis cursus CSL in Den Haag. Module 1 is de algemene basiscursus van Contactgericht Spelen en Leren en is bedoeld voor professionals, begeleiders, spelers en ouders van speciale kinderen. Locatie: "Florence Houthage" - Toon Dupuistraat 10 - Den Haag

Lees meer


Kabinet wil kinderen met beperking minder snel vrijstellen van leerplicht


Het moet moeilijker worden om vanwege psychische of lichamelijke problemen een ontheffing te krijgen van de leerplicht.

Lees meer


Meisjes krijgen vaak pas autismediagnose als situatie escaleert


Autisme wordt bij meisjes vaak later herkend dan bij jongens. Vaak wordt het pas ontdekt als er emotionele- en gedragsproblemen ontstaan, maar dat is eigenlijk te laat.

Lees meer


Peuter met autisme vermijdt oogcontact niet


Nieuw onderzoek wijst uit dat peuters met autisme oogcontact niet met opzet vermijden, maar simpelweg het belang ervan onderschatten.

Lees meer


Passend onderwijs


Twee jaar na invoering van passend onderwijs signaleert de Onderwijsraad een aantal aandachtspunten die succesvolle evaluatie en invoering van passend onderwijs in de weg staan: de ontoereikende informatie op leerlingniveau en het ontbreken van een dekkend ondersteuningsaanbod. Bovendien is de onderwijspraktijk nog te weinig betrokken.

Lees meer


Nieuw Bestuur Stichting Groei!


Per 8 september 2016 verwelkomen wij in onze bestuursgelederen: Jan Smit (Penningmeester) - Cora Andeweg (Secretaris) - Mabel Hofmeester (Bestuurslid) Jan kennen wij al als voortreffelijk adviseur onderwijszaken. Van harte welkom en dank voor jullie bereidwilligheid om de Stichting langs deze weg te steunen!

Zo is het om autistisch te zijn. Zou jij het aankunnen?


'Red jij het tot het einde?' Dat is de titel van een video van de Britse organisatie National Autistic Society. De video laat zien hoe een autistisch jongetje prikkels ervaart terwijl hij door een winkelcentrum loopt. Zou jij het aankunnen?

Doe de test!
1
Top
Copyright Stichting Groei 2018 - Disclaimer - Privacy verklaring
Cookie goedkeuring intrekken
 Copyright Stichting Groei 2018