Brief van een dankbaar en weer herenigd(!) gezin......


Regelmatig krijgen wij complimenten en bedankjes van ouders van onze kinderen. Voor ons een stimulans en wetenschap dat we op de goede weg zijn. Deze spontane lofzang -waar we erg trots op zijn- willen we u niet onthouden.....

Bij Groei vond ik alles, was ik voorheen nog zoekende voor mijn zoon met klassiek autisme en een ontwikkelingsachterstand, bij Groei vielen de puzzelstukjes letterlijk in elkaar.

In juni 2015 was het belangrijk dat ik overeind bleef, als alleenstaande, gescheiden  moeder van twee bijzondere kinderen.

Wendy van Raam heeft me hierbij geholpen, ruim een jaar later is er heel veel veranderd, en Stichting Groei heeft hier een grote rol in gespeeld.

Naast Wendy hebben de spelers ons ontzettend veel vreugde gebracht, eindelijk een plek waar D mag zijn wie hij is en waar hij nog gewaardeerd wordt ook.

Hester en Floor en tegenwoordig Lara en Iris, volgen D liefdevol in zijn spel en dagen hem, als hij eraan toe is, uit om iets nieuws te proberen. Mijn dochter van 14 jaar heeft een klik met Lara en dat is ook heel waardevol.

Zijn zelfvertrouwen en taalvaardigheid zijn enorm verbeterd sinds D bij Groei speelt. D is af en toe verdrietig als dingen niet lukken en ziet dat hij niet dezelfde vaardigheden heeft als een kind met een ‘normale’ontwikkeling.

Door zijn dyspraxie liep hij vorig jaar vast tijdens de schrijfoefeningen en wilde helemaal niet naar school, Hester en Wendy leggen dan uit dat hij nog niet aan de schrijfvoorwaarden voldoet omdat hij de juiste motoriek nog niet bezit. Ik kan dat dan weer terugkoppelen naar school.

Binnenkort gaan Wendy en Hester bij D’s school op bezoek want hij zit in een andere klas met nieuwe juffen en hij is nu onderprikkeld, ze begrijpen hem niet. Ik leg hem uit, en ik ben blij dat Wendy en Hester dat binnenkort ook weer eens gaan doen.

Wendy heeft me ook de weg gewezen naar het PGB, door me door te verwijzen naar Anneveld Begeleiding, iets waar ik ook heel dankbaar voor ben.

Is er nog iets dat me niet zint aan Groei? Jazeker, ze hebben het tegenwoordig heel druk, dus er is minder tijd om koffie met mij te drinken. Maar als ik dan zie hoeveel blije kinderen er rond lopen, kan ik dat wel dragen.

Mijn leven is ook weer veel rijker geworden, de vader van mijn kinderen en ik zijn naar bijna drie jaar gescheiden geweest te zijn weer samen. Ik hoef mezelf niet meer uit te putten in een veel te drukke baan, ik kan mijn hart volgen.

Een gelukkige moeder heeft zeker een positief effect op de kinderen.

Bedankt lieve mensen van Groei, dat ik weer geloof en ervaar dat een gelukkig leven ook voor ons gezin mogelijk is.Meer Uitgelicht


- Nieuwe ruime locatie.
- Autistisch kind in de klas
- Landelijke opendag Stichting Horison
- Herken de symptomen van autisme
- Theatervoorstelling: Who's affraid of Charlie Stevens?
- Een kijkje in het hoofd van iemand met ADHD
- Waar zit de overlap tussen ADHD en autisme?
- Basiscursus CSL Stichting Horison
- Kabinet wil kinderen met beperking minder snel vrijstellen van leerplicht
- Meisjes krijgen vaak pas autismediagnose als situatie escaleert


1 2Top
Copyright Stichting Groei 2017 - Disclaimer

Webdesign Ambitiouz

 Copyright Stichting Groei 2017